Borműhely, boriskola

BORésTE Boreste boriskola indul márciusban!

Információk, tematika, időpontok, ár, stb hamarosan!

 

 AJÁNLATOK CSOPORTOKNAK

 

BORSOR 1. Hagyományos magyar fajták

  Mennyire ismerjük a hagyományos szőlőfajtáinkat? Az utóbbi 20 évben sok meglepetés bor született a hagyományos szőlőfajtákból, amelyekkel nem biztos, hogy világsikert aratunk, de a Magyar terroárt képviselik és a gasztronómiánknak nagyon fontos részét teszik ki.

 Ez főleg fehérborokat tartalmazó sor, amelyben kóstoljuk a a modern technológiával és a hagyományos borkészítéssel készült régi fajtákat, mint a Budai Zöld,  az Olaszrizling, és a Furmint, a Kadarka stb.

A borsor ára falatokkal:  45.000 Ft,

Ajánlott 8-12 fő részvétele, előzetes egyeztetés szükséges.

  • BORSOR 2. Stílusgyakorlatok

Ezzel a borsorral több fajtát kóstolunk meg  különböző borvidékekről, illetve több termelőtől  párhuzamosan, mint Olaszrizling, Furmint,  Cabernet franc   A stílusjegyek mesélnek a kóstolónak a terroárról az évjáratról, a technológiáról, és nem utolsó sorban az emberről, a termelőről.

Borsor ára: 45.000 Ft

Ajánlott 8-12 fő résztvevő, előzetes egyeztetés szükséges.

  • BORSOR 3. Érdekességek, ritkaságok válogatása

Vannak olyan borok, amelyekkel ritkán találkozhatunk. Ennek több oka is lehet.  Kicsi a pince, vagy eredetileg is nagyon kevés palackszám készült a borból, vagy a fajta maga adja a különlegességet, de még olyannal is találkozhatunk, ami teljes mennyiségben exportra megy, vagy csak a termelőnél a pincében kóstolható. Egyszóval kalandozásra hív ez a válogatás ritkaságok, érdekességek között.

Kóstoló ára : 60 000 Ft

Ajánlott 8-12 fő résztvevő, előzetes egyeztetés szükséges.