Történet

Ajándékot és bort választani kifejezetten nehéz. Hosszasan nézegetjük az árat, a címkét, az összetevőket, a mintát. Mi azt ígérjük, hogy nálunk segítő kezet kap mindenki, aki betér hozzánk és némi kalauzolást a borok és dísztárgyak világába.It is not easy to choose a good present and especially wine. Shoppers wonder about the price, the label, the ingredients, the sample. At this shop all customers who happen to drop in  will get the help they need in choosing the right wine or  gift for that special person or occasion. Két testvér két szakmájának (a borászat és a kerámia készítés) találkozásával alakult ki a koncepció, hogy a kapcsolódást egy térben megmutassuk. A XI. kerületben a Bartók Béla út kulturális negyedében 2013-ban el  nyitottuk meg  a BOR és KÉZMŰVES Üzlet- Műhely-Galériát. The concept of our shop  was formed by the trades of two sisters, wine making and pottery. They  wanted to show the connection under one roof, therefore their Wine and Handcraft Shop was opened in 2013 in the cultural part of Bartók Béla út, in the XIth district of Budapest.

kép8

  •  A borok mindegyike a szőlész-borász tudását és egyéniségét tükrözi, amit meghatároz még a terület, az évjárat is. A boltban található borválogatás ezek legjobbjait kínálja az ide látogatóknak. A válogatás természetesen szubjektívitást is tartalmaz, de a sok éves tapasztalatra és a folyamatos kóstolásokra építve reményeink szerint valóban a legjobb magyar borokat ajánljuk. Mindig vannak érdekességek, újdonságok, mert egyre új és új termelők jelennek meg palackozott boraikkal az ország történelmi borvidékeiről, de  egy évjárat váltás is ugyanannak a bornak új arcát mutathatja.
  •  A kézműves alkotások mind egyedi készítésűek, kézzel formáltak,  hordozzák a művész egyéniségét, gondolkodását. Az üzletben található RAKU technikával készült kerámiákon a természet formái és színei jelennek meg.
  •  Nagy kincsünk, a hagyományos fazekas munkák forma-, és díszítővilága, amit az utóbbi évtizedekben el is felejtettünk.  A  hagyományos háztartás praktikus fazekas edényei újraélednek az itt található munkákban a vajtartótól a kemencébe való sütőedényig.